Tesla opent 2.000ste Supercharger locatie (2020)!

Tesla opent 2.000ste Supercharger locatie (2020)!Het geniale (en supersnelle!) laadpaalnetwerk van Tesla is vanaf nu goed voor 2.000 locaties met in het totaal 18.000 laadpunten!

In Rijswijk (NL) opende Tesla recentelijk de 2.000ste Supercharger locatie wereldwijd. Die snelle laadpunten voor de Model S, Model X en Model 3 terug te vinden in 41 landen en in het totaal goed voor 18.000 laadpunten, snelle rekenwonders weten dus dat er gemiddeld 9 laadpalen staan per locatie.

Europa telt nu iets meer dan 5.000 laadpunten op 527 locaties in 29 landen, sinds 2013 werd er al voor meer dan 2 miljard (!) kilometer aan energie “getankt”. In België kan je op 13 locaties terecht voor 148 laadpunten, goed voor méér dan 100 miljoen Supercharger kilometers.

De meeste Belgische Superchargers zijn nog van type v2 met laadsnelheden tot 145 kW, intussen in Tesla bezig met de uitrol/upgrade van type v3 Supercharger. Grootste verschil is hun enorme “startvermogen” van 1 Megawatt (!) wat elke laadpaal de kans geeft om onafhankelijk tot 250 kW te laden! Daarmee kan een nieuwe Model 3 (en toekomstige Model Y) in slechts 15 minuten zijn batterij opladen…

Behalve Tesla Supercharger locaties (op/nabij grote verbindingswegen) is er ook nog Tesla Destination Charging met laadinfrastructuur op meer functionele/lokale plaatsen, denk aan hotels, pretparken, shoppingcentra’s, …

Belgische Superchargerlocaties (op 12/07/20):

 • Aalst
 • Antwerpen
 • Aarlen
 • Brugge
 • Edegem (Kontich)
 • Heusden-Zolder
 • Kortrijk
 • Lokeren
 • Machelen
 • Nijvel
 • Remouchamps
 • Verviers
 • Waver

Binnenkort:

 • Lavaux-Sainte-Anne
 • Leuven
 • Luik
 • Mons
 • Namur
 • Tournai
 • Turnhout

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...