Officieel: Tesla Supercharger V3 (2019)

Officieel: Tesla Supercharger V3 (2019)De derde generatie van de Tesla Supercharger laadstations doet zijn naam eer aan met supersnelle laadtijden!

Met meer dan 12.000 Superchargers in Noord-Amerika, Europa en Azië heeft Tesla het grootste inhouse netwerk van laadstations, met strategisch geplaatste nieuwkomers wil de Amerikaanse autobouwer een dekking van 99% halen in de eerdergenoemde gebieden.

Met de uitbreiding van het gamma met de Model 3 en Model Y en diens meer toegankelijke (relatief gezien) prijskaartje lanceert Tesla nu de derde generatie Supercharger. Die doet het vanaf heden met een 1 MW (megawatt!) startpunt die maximaal 8 onafhankelijk laadpunten aanstuurt, daardoor moet je nooit meer “energie delen” met je buurman aan hetzelfde punt zoals nu het geval is. Dat zorgt op zich al voor een stevige tijdswinst (lees: sneller laden) al stijgt het piekvermogen van de laadstations eveneens tot 250 kW. Volgens Tesla goed voor nogmaals 50% sneller laden waardoor de gemiddelde “tank”beurt maar 15 minuten in beslag zal nemen voor een Model 3, Model S en Model X.

Naast krachtigere en snellere Supercharger laadpunten zal Tesla ook een nieuwe On-Route Battery Warmup functie introduceren (op zowel nieuwe als bestaande wagens via een over-the-air update). Als je dan de navigatie instelt naar een Supercharger laadstation zal de batterij al voorverwarmd worden wat het laden ook nog eens zal versnellen.

Bestaande Superchargers (v2) zullen – in afwachting van hun upgrade – alvast kunnen genieten van 145 kW snelheden, de eerste publieke Supercharger v3 zal begin april geopend worden in Amerika. De eerste V3’s in Europa en Azië volgen tegen het einde van het jaar.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...