Poll: Ferrari 812 Superfast vs Rolls-Royce Dawn (2019)

Poll: Ferrari 812 Superfast vs Rolls-Royce Dawn (2019)Wil je graag een 6.5-liter V12 in je potente Gran Tourer of luxueuze cabriolet?

Hoe verschillend de Ferrari 812 Superfast en dakloze Rolls-Royce Dawn ook mogen zijn, wie goed kijkt/zoekt kan de nodige gelijkenissen terugvinden. Niet enkel zitten ze beiden in het hogere prijssegment (lees: 350.000 euro en meer), ook qua luxe/comfort en prestaties komen ze in de buurt van elkaars kwaliteiten.

De 800 pk sterke Ferrari doet het met een 6.5-liter V12 zonder turbo’s, het motorblok van de Rolls-Royce is even groot en telt evenveel cilinders maar doet het – desondanks de turbodruk – met ‘slechts’ 570 pk (of 600 pk als Dawn Black Badge). Dynamisch komt de Italiaan ongetwijfeld sterker (en luider!) voor de hoek maar misschien wil je net wat meer (gemoeds)rust en wapperende haren tijdens die roadtrip naar Zuid-Europa.

We betwijfelen of iemand een dergelijke keuze ooit zal moeten maken (je kan ze beiden kopen of geen van beiden), toch zijn we benieuwd naar welke V12 jullie voorkeur uitgaat! Paul Woodman en Tiff Needell (die we nog kennen van Fifth Gear) van Lovecars helpen je – indien nodig – beslissen.

Ferrari 812 Superfast vs Rolls-Royce Dawn

View Results

Laden ... Laden ...

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...