Belgische prijs Rolls-Royce Dawn: vanaf €335.170

Officieel: Rolls Royce DawnMet de Ghost en derivaten heeft Rolls-Royce nu ook een breed gamma voor het trouwe cliënteel dat zelf graag het stuur in eigen handen neemt, voor de dakloze Dawn zorg je toch best voor een stevige bankrekening.

Niet dat we verwachten dat de gemiddelde Rolls-Royce eigenaar nachts wakker ligt van financiële bekommernissen, toch schenken de prestigieuze Britten uit Goodwood hun luxelimousine’s een prijskaartje dat recht evenredig is met de torenhoge afwerkingsgraad, uitmuntende materiaalkeuze en geraffineerd vakmanschap. Alvorens je bij de lokale dealer in Overijse – of bij jouw thuis – mag praten over die luxueuze Dawn cabriolet moet je minstens 335.170 euro’s willen investeren en dan hebben we nog een donkerblauw vermoeden dat die Bespoke personalisatie ook niet goedkoop zal wezen.. Maar dan opnieuw, dat is niets nieuws voor de rijken der aarde, gelukkig krijg je wel vier jaar gratis onderhoud (alles behalve de banden) van de Britse constructeur cadeau! De prijs proberen drukken met saloncondities lijkt ons ook redelijk onmogelijk.

Voor de prijs van twee Mercedes S500 Cabriolet’s – toch ook al een behoorlijk highlevel premium product – krijg je een kolossale Brit met een 6.6-liter V12 in het vooronder, goed voor 570 pk en 780 Nm waarmee hij net onder de krachtigere Wraith uitkomt. Toch geraakt de 2.500 kg wegende Rolls-Royce Dawn in minder dan 5 seconden aan 100 km/u, ergens nabij 250 km/u wapperen de haren van de maximaal vier inzittenden op topsnelheid. Het openen en sluiten van de stoffen kap neemt 22 luxueuze seconden in beslag en dit kan volautomatisch tot een snelheid van 50 km/u.

De eerste exemplaren zullen in de lente van 2016 geleverd worden, mocht je nu pas intekenen reken je toch best op een kleine wachtrij. Misschien dan toch maar doorsparen voor die grotere Phantom Drophead Coupé (vanaf €466.000)?! You never have a second chance to make a first impression..

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...