Officieel: Rolls Royce Dawn Black Badge [600 pk / 840 Nm]

Officieel: Rolls Royce Dawn Black Badge [600 pk / 840 Nm]Na de Ghost en Wraith krijgt de Rolls-Royce Dawn nu ook een Black Badge uitvoering.

Met de Black Badge versies wil Rolls een jonger publiek aanspreken, gezien de sterke interesse voor deze Ghost’s en Wraith’s mocht hun derde model natuurlijk niet ontbreken. Op het aankomende Goodwood Festival of Speed zal Rolls-Royce de gloednieuwe Dawn Black Badge presenteren.

Zoals de naam doet vermoeden zal er ook bij de dakloze Dawn Black Badge een sinistere sfeer heersen met een (unieke) zwarte lakkleur, zwart dak, zwarte Spirit of Ecstasy, zwarte omlijsting en zwarte sierelementen. Binnenin is het ook allemaal zwart (leder) wat de klok slaat mét enkele kleurrijke oranje accenten die moeten verwijzen naar een zonsondergang. Eveneens een mooi contrast met de dageraad waarnaar de Dawn benaming hint.

De 6.6-liter V12 werd iets krachtiger (+ 30 pk / + 20 Nm) en levert nu 600 pk en 840 Nm, ongetwijfeld voldoende om de prestigieuze vierzitter cabrio snel van A naar B te laten cruisen. Dankzij een sportuitlaat moet de Rolls-Royce Dawn Black Badge iets krachtiger klinken terwijl gerichte aanpassingen aan de automaat, ophanging en stuurinrichting een intensere rij-ervaring moeten brengen.

Prijzen zijn op dit moment nog niet maar reken op een kleine extra bovenop de 335.000 euro die je sowieso moet achterlaten in Overijse voor een Rolls-Royce Dawn in basistrim.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...