Officieel: Rolls-Royce Dawn

Officieel: Rolls Royce DawnOngetwijfeld een goed voorteken dat de zon net doorbreekt wanneer Rolls-Royce de nieuwe Dawn presenteert!

Net zoals bij de grote Rolls-Royce Phantom voorzien de luxueuze Britten uit Goodwood ook van hun compacte modellijn diverse uitvoeringen. Naast de Ghost limousine, Wraith Coupé was het nu logischerwijs tijd voor een dakloze variant, in tegenstelling tot de gekende Drophead Coupé naamgeving kiest Rolls-Royce hier voor Dawn.

Deze 5,28 meter lange supercabrio kan het stoffen dak sluiten en openen in 22 seconden, dit al rijdend flanerend tot 50 km/u. Qua afwerking kan je alles verkrijgen wat je maar wil met hout, chroom, leder, het technologisch hart – met 10,5 inch scherm – kreeg ook een deugddoende update en kan nu ook handgeschreven commando’s herkennen.

Vooraan zit er volgens de eeuwenoude traditie een knappe Spirit of Ecstacy die de kolossale 6.6-liter V12 bewaakt. Deze krachtbron is in staat om 563 pk en 780 Newtonmeter koppel te genereren in de Rolls-Royce Dawn, daarmee zit je in minder dan 5 seconden al aan 100 km/u. Bij 250 km/u bereikt deze mastodont van 2,5 ton veilig zijn topsnelheid, de achttraps automaat van specialist ZF moet dat proces zijdezacht en zonder veel problemen begeleiden. Het innovatieve Satellite Aided Transmission systeem waarbij de juiste versnelling gekozen wordt op basis van GPS gegevens is natuurlijk ook aanwezig.

De nieuwste publiekslieveling voor Knokke, Saint Tropez en Dubai zal met enige fierheid voorgesteld worden op het komende Autosalon van Frankfurt, tegen 2016 moeten de eerste exemplaren bij de dealers opduiken. Prijzen zijn er nog niet maar als we mogen gokken zouden we onze euro inzetten op een vanafprijs van €300.000!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...