Officieel: Ferrari 812 SuperFast [800 pk / 718 Nm]

Officieel: Ferrari 812 SuperFast [800 pk / 718 Nm]Met de Ferrari 812 SuperFast hebben de Italianen een opvolger voor de succesvolle F12 Berlinetta, naast de ietwat drukke styling zijn de stevige prestatiecijfers (800 pk!!) misschien wel het meest indrukwekkend!

Op het 87ste Autosalon van Genève zal Ferrari met de nodige show de gloednieuwe 812 Superfast onthullen, de opvolger voor de F12 Berlinetta en F12 TdF afgeleide. Deze is voorzien van een gloednieuwe vormgeving die mooi verder gaat op de ingeslagen weg met de GTC4Lusso, qua naamgeving is zo’n 812 Superfast misschien wel wat minder charmant dan zijn voorgangers. Het interieur is hier een pak moderner met ondermeer het hightech infotainmentsysteem.

Onder de lange motorkap van de Ferrari 812 Superfast ligt er een gloednieuwe 6.5-liter V12, nog steeds een atmosferisch exemplaar zonder enige externe hulp. Met 800 pk en 718 Newtonmeter is dit het krachtige achterwielaangedreven V12 productiemodel van Ferrari in hun 70-jarig bestaan, de specials zoals de F40, Enzo en LaFerrari rekenen de Italianen uit Maranello hier slim niet bij.

Naast een nog snellere automaat met dubbele koppeling voorziet Ferrari ook de nieuwste versie van het Side Slip Control en Virtual Short Wheelbase systeem, de Electric Power Steering is dan weer gloednieuw. Tezamen met een dozijn andere actieve en passieve hulpmiddelen moeten je in staat laten om zowel extreme dingen te doen op het circuit als rustig cruisen op de E40.

De 1.523 kg zware Italiaan zit overigens in 2,9 seconden aan 100 km/u en de topsnelheid ligt boven 340 km/u! Dit allemaal bij een normverbruik van 14,9 liter benzine per 100 km en een CO2 uitstoot van 340 g/km!

De vanafprijs van de Ferrari 812 Superfast is momenteel nog niet gekend maar ga er maar vanuit dat je gemakkelijk 300.000 euro op tafel zal moeten leggen, snel je voorkeur duidelijk maken aan de lokale concessiehouder is de boodschap. De donkere Rosso Settanta roodtint is overigens nieuw én speciaal ontworpen voor de 812 Superfast.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...