Officieel: Mercedes-AMG CLA45 Shooting Brake (2019)

Officieel: Mercedes-AMG CLA45 Shooting Brake (2019)
Mercedes omschrijft de nieuwe CLA45 Shooting Brake als “emotioneel, dynamisch, persoonlijk”, wij zijn anderzijds nog steeds stevig onder de indruk van de 421 pk sterke viercilinder in het vooronder…

Na de onthulling van de nieuwe A45 (S) AMG en CLA45 (S) AMG was het uitkijken of de performante saus van Affalterbach over alle compacte modellen (met uitzondering van de B-Klasse) zou gegoten worden. En jawel, ook de praktische doch stijlvolle CLA Shooting Brake doet het vanaf heden in 45 AMG livrei.

Onder de motorkap ligt ook hier de krachtigste viercilinder in serieproductie (OM139) die in twee vermogensversies te verkrijgen is: 387 pk / 480 Nm of 421 pk / 500 Nm! Goed voor een 0-100 springtijd van slechts 4 seconden voor de krachtigste uitvoering die bovendien een echte Drift Modus (en rode remklauwen) meekrijgt.

Slimme vierwielaandrijving en een sportief afgestelde 8-traps automaat moeten samen voor een optimaal rijgedrag zorgen al rekent de CLA45 AMG Shooting Brake daarvoor ook op een resem rijhulpmiddelen.

De tweede generatie Mercedes-AMG CLA45 Shooting Brake is op visueel vlak geen verrassing met brede bumpers, agressieve grille, grote velgen, subtiele spoiler en de nodige AMG badges rondom. Binnenin krijg je een hoogwaardige afwerking met (desgewenst) een genereuze hoeveelheid chroom, alcantara, contrasterende (rode) stiknaden en koolstofvezel in combinatie met minimaal 505 liter bagageruimte.

Later dit jaar staat de CLA45 AMG Shooting Brake in de betere Mercedes showroom. Prijzen volgen tegen dan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...