Officieel: Mercedes-AMG CLA45 (2019)

Officieel: Mercedes-AMG CLA45 (2019)Tegelijk met de Mercedes-AMG A45 4MATIC+ volgt er een soortgelijke CLA45 AMG uitvoering!

Na de CLA35 Coupé is er nu een CLA45 AMG die net zoals de A45 AMG in twee smaken komt. Beiden rekenen op de gloednieuwe en zeer potente 2.0-liter viercilinder benzinemotor, goed voor 387 pk / 480 Nm of 421 pk / 500 Nm in de CLA45 S topversie. Voor de 0-100 sprint reken je minimaal 4 seconden en bij 250 km/u zit je aan de topsnelheid, tenzij je die laat verhogen tot 270 km/u via de AMG Driver‘s Pack. Elke Mercedes-AMG CLA45 krijgt de slimme 4MATIC+ vierwielaandrijving en een 8-traps sportautomaat mee.

Op visueel vlak is de CLA45 AMG snel te herkennen aan zijn agressieve AMG Panamericana grille, scherpe(re) lijnen, brede wielkasten, spoiler en vierdelige ronde uitlaat. Binnenin creëert Das Haus een sportieve sfeer met een extra AMG display voor het MBUX infotainmentsysteem, sportzetels, sportstuur en een genereuze hoeveelheid chroom, koolstofvezel en alcantara.

De begeerlijke CLA AMG topversies rekenen op een breed arsenaal aan gadgets, technologie, rijhulp en veiligheid al zijn de dynamische aanpassingen misschien wel het interessantst. Denk aan sportieve rijmodi’s, krachtige remmen, adaptieve dempers, directere stuurbekrachtiging en een scherper chassis. Een luidkeelse soundtrack draagt op zijn beurt een steentje bij aan een “intense rijbelevenis”.

De CLA45 AMG en CLA45 S AMG beleven hun werelddebuut op het Autosalon van Frankfurt in september, tegen het einde van het jaar staan ze in de Mercedes-AMG showrooms. Of er ook een CLA45 S AMG Shooting Brake volgt is (nog) niet duidelijk…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...