Officieel: Mercedes-AMG CLA35 Shooting Brake (2019)

Officieel: Mercedes-AMG CLA35 Shooting Brake (2019)Na de A35 AMG, A35 AMG Berline en CLA35 AMG Coupé is er nu een Mercedes-AMG CLA35 Shooting Brake!

Desondanks het alreeds riante gamma kwam Mercedes vorig jaar met de A35, een nieuwe AMG instapper voor de A-Klasse. Diezelfde hardware vond ook zijn weg naar de A-Klasse Berline en CLA Coupé, nu vervoegt de meer praktische CLA Shooting Brake het 35 AMG clubje. Die profileert zich met de bredere kofferopening en 505 liter bagagecapaciteit, dat is 10 liter meer dan zijn voorganger en 45 liter meer dan bij de CLA Coupé!

Onder de motorkap ligt dezelfde 2.0-liter viercilinder turbobenzine met 306 pk / 400 Nm (168 g/km CO2) die in combinatie met de 7-traps AMG SPEEDSHIFT DCT sportautomaat en speelse 4MATIC+ vierwielaandrijving garant staat voor stevige doch dagdagelijks bruikbare prestaties. Een sprintje tot aan het eerste honderdtal is gefixed in 4,9 seconden en bij 250 km/u bereik je de (elektronisch begrensde) topsnelheid.

Een CLA35 AMG Shooting Brake kan je herkennen aan de aangepaste grille, 18” velgen (optioneel 19”), vier ronde uitlaatmonden, subtiele spoiler en brede heupen. Naast het intense geeltint van de launch spec zijn er gelukkig nog andere – lees: eindeloze – personaliseringsmogelijkheden voorhanden.

AMG instapper of niet, de Mercedes-AMG CLA35 Shooting Brake doet het met instelbare stabiliteitscontrole/vierwielaandrijving (3 opties), ophanging (3 opties), chassis (2 opties) en rijmodi (5 opties) naast krachtigere remmen, directer stuurinrichting en aantrekkelijk uitlaatgeluid. Voor wie wil is er zelfs een Track Pack!

Qua rijhulpmiddelen, connectiviteit en veiligheidssystemen neemt de CLA35 AMG Shooting Brake alles over van de reguliere CLA Shooting Brake, inclusief het innovatieve MBUX infotainmentsysteem.

We verwachten de nieuwe Mercedes-AMG CLA35 Shooting Brake op het Autosalon van Frankfurt, tegen begin 2020 staat hij ongetwijfeld bij de lokale Das Haus verdeler. Officiële prijzen zijn er nog niet maar we hebben een lichtblauw vermoeden dat deze rond de 56.000 euro zullen uitvallen.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...