Officieel: Mercedes-AMG CLA35 Coupe (2019)

Officieel: Mercedes-AMG CLA35 Coupe (2019)Na de A35 en A35 Berline volgt nu de CLA35 AMG!

Desondanks de interne concurrentie ziet Mercedes toch brood in een CLA35 AMG uitvoering van de nieuwe CLA Coupé naast de soortgelijke A35 AMG Berline. Onderhuids delen beide compacte vierdeurs’en dezelfde techniek met als uithangbord de slimme vierwielaandrijving, performante remmen, 7-traps automaat en de 2.0-liter viercilinder benzinemotor. Goed voor 306 pk en 400 Nm (164 g/km CO2) waarmee de CLA35 AMG in 4,9 seconden aan 100 km/u zit dankzij Launch Control, bij 250 km/u is de pret voorbij.

Op visueel vlak volgt de vierwielaangedreven Mercedes-AMG CLA35 4MATIC hetzelfde recept als bij de A35 en A35 Berline, zijnde een – relatief subtiele – sportieve make-over met een aangepaste AMG grille, 18” velgen (optioneel 19”), diffuser en dubbele uitlaat achteraan. Binnenin krijg je de nodige alcantara, chroom accenten, koolstofvezel en contrasterende stiknaden naast een sportstuur en sportzetels.

De moderne gadgets, connectiviteit, rijhulpmiddelen en veiligheidssystemen komen gewoon over van de reguliere CLA Coupé. Op termijn verwachten we bovendien een soortgelijke CLA35 AMG Shooting Brake mét het nodige (extra) praktische vernuft.

De gloednieuwe Mercedes-AMG CLA35 4MATIC zal worden voorgesteld op de New York International Auto Show (16 april 2019). Begin mei gaan de orderboeken open en tegen de zomervakantie verwachten we hem in de lokale showrooms. Prijzen volgen later maar reken op ongeveer 53.500 euro! In basisvorm wel te verstaan…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...