Mercedes-AMG bouwt 421 pk sterke viercilinder!

Mercedes-AMG bouwt OM139 421 pk sterke viercilinder!De OM139 zien we binnenkort in de A45 (S) AMG, CLA45 (S) AMG en GLA (S) AMG!

Mercedes-AMG heeft een gloednieuwe viercilinder ontwikkelt die in staat is om maar liefst 421 pk / 500 Nm te genereren, een – indrukwekkende – recordwaarde! Met een specifiek vermogen van maximaal 155 kW (211 pk) per liter overtreft deze -AMG high-performance turbomotor zelfs motoren van supersportwagens van gerenommeerde merken! Technische details omtrent de positionering van turbo en het uitlaatspruitstuk, verbeterde rollagers, aluminum carter en elektronische laaddrukcontrole gaan we jullie besparen maar het moet intussen duidelijk dat dit motorblok een hoogstaand meesterwerk is. Deutsche Gründlichkeit op z’n best!

De potente viercilinder benzinemotor gaat intern door het leven als OM139 en zal binnenkort zijn opwachting maken in de A45 AMG met 387 pk / 480 Nm, de krachtige A45 S AMG zal het met maar liefst 421 pk / 500 Nm doen! Nadien zal deze doorvloeien richting de rest van het compacte Das Haus gamma, al kan hij met een dergelijke vermogensoutput ook perfect terecht bij hoger gepositioneerde modellen.

Net zoals de 4.0-liter V8 uit de AMG 63 modellen en de 6.0-liter V12 uit de AMG 65 modellen zal de OM139 volledig met de hand gebouwd worden op een nieuwe productielijn in Affalterbach volgens het “One Man, One Engine” principe. Dat resulteert in een fiere handtekening op elk motorblok door de verantwoordelijke (m/v/x mét talent) in kwestie.

Lees hier onze rijtest met de 381 pk sterke Mercedes-AMG A45 facelift!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...