Officieel: Audi S8 (2019)

Officieel: Audi S8 4.0 TFSI (2019)In tegenstelling tot andere recente S producten voorziet Audi de nieuwe generatie S8 (opnieuw) van een 4.0-liter V8. Goed voor 571 pk en 800 Nm!

De huidige generatie A8 limousine is te verkrijgen als 55 TFSI (3.0-liter TFSI met 340 pk) of 50 TDI (3.0-liter TDI met 286 pk) met alle moderne vormen van luxe, comfort, connectiviteit en rijhulpmiddelen. Toch volstaat dat niet voor sommigen dus voorziet Audi nu opnieuw een S8 topversie, in tegenstelling tot de S5, S6, S7 en SUV varianten is hier géén TDI dieselmotor te bespeuren.

De nieuwe Audi S8 rekent namelijk op de gekende 4.0-liter V8 benzinemotor, goed voor maar liefst 571 pk en 800 Nm wat een significante toename is ten opzichte van zijn gelijknamige voorganger. Veel details omtrent prestaties geeft de Duitse premiumconstructeur uit Ingolstadt (nu nog) niet mee, wel weten we dat 250 km/u de topsnelheid is en dat de nieuwe S8 zuiniger dan ooit is dankzij mild hybrid technologie en cilinderuitschakeling.

De vierwielaangedreven Audi S8 limousine probeert op zijn manier luxe, comfort en (meer dan) vlotte prestaties te combineren, daarvoor krijgt hij nu slimme vierwielsturing, adaptieve luchtvering (waardoor de S8 kan “leunen” in de bochten) en een sportdifferentieel mee. Extra remkracht krijg je met de (optionele) keramische remschijven terwijl je de een glasheldere verlichting creëert door bij te betalen voor laserlichten én HD Matrix LED koplampen.

Later dit jaar staat de nieuwe S8 te blinken in de Audi showroom, een Belgische vanafprijs is nog niet gekend. Nu er een nieuwe S8 is kunnen we al beginnen uitkijken naar Transporter #5!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...