Officieel: Mazda CX-30 SUV (2019)

Officieel: Mazda CX-30 SUV (2019)Met de CX30 presenteert Mazda een SUV tussen de CX-3 en CX-5.

Blijkbaar is er nog voldoende ruimte voor een extra SUV tussen de CX-3 crossover en CX-5 SUV want op het Autosalon van Genève haalde Mazda het doek van de CX-30. Geen CX3 facelift of CX-4 nieuwkomer dus maar een nieuw model die van de huidige SUV hype moet profiteren.

Met een lengte, breedte en hoogte van respectievelijk 4,40 meter, 1,80 meter en 1,53 meter valt de gloednieuwe CX-30 mooi tussen de eerdergenoemde modellen, binnen het ruime SUV segment is het vergelijkbaar met de Volkswagen T-Roc.

De Mazda CX-30 doet het met een stoere én tegelijk sensuele vormgeving uit de hand van de Belgische hoofddesigner Jo Stenuit, de hoeveelheid bescherming (lees: harde kunststof) lijkt wel aan de grote kant. Met 430 liter aan koffervolume is deze Japanner alvast behoorlijk praktisch.

Qua techniek, onderstel en interieurvormgeving deelt de Mazda CX-30 het nodige met de nieuwste generatie Mazda3, naast de 1.8 SkyActiv-D diesel (116 pk) en 2.0 SkyActiv-G (122 pk) benzinemotor zal de veelbelovende SkyActiv-X technologie op termijn hier ook zijn opwachting maken. Dankzij de nodige (en diepgaande) technische hocus spokus wil deze benzinemotor zijn efficiëntie/vlotheid combineren met de zuinigheid van een diesel!

De basisversie van de CX-30 zal voorzien zijn van een manuele versnellingsbak en voorwielaandrijving, de beter uitgeruste versies kunnen optioneel ook rekenen op een zestraps automaat en/of vierwielaandrijving. Op vlak van rijhulpmiddelen en veiligheidssystemen is de SUV uiteraard ook goed voorzien van moderne nieuwigheden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...