Officieel: Volvo voorziet standaard mild hybrid technologie in nieuwe modellen (2019)

Officieel: Volvo voorziet standaard mild hybrid technologie in nieuwe modellen (2019)Volvo zet verder in op de doorgedreven elektrificatie van haar bestaande benzine- en dieselmotoren die vanaf heden standaard voorzien worden van mild hybride technologie. Te herkennen aan hun B4, B5 of B6 badge!

Doorheen het recente Volvo gamma wist de T8 Twin Engine plug-in benzinemotor alreeds een prominente plaats te claimen dankzij zijn stevige prestaties (400 pk!) en beperkt verbruik/uitstoot, een technisch gerelateerde T6 Twin Engine met 320 pk is intussen een feit. Bij de facelift voor de XC90 laat de Zweedse autoconstructeur weten dat deze plug-in hybridemotoren efficiënter, krachtiger en slimmer voor de dag komen, daarnaast maken ze ook werk van een volledige (!) elektrificatie van het gamma.

Zo krijgen de D4 en D5 dieselmotor nu mild hybrid technologie mee waarbij er op een actieve manier overtollige energie opgeslagen wordt (zoals het KERS systeem in de F1!), waar nodig kan deze aangesproken worden op zo vlotte prestaties neer te zetten. Tot 15% zuiniger aldus Volvo.

De motorbenaming wordt hierdoor aangepast naar B4 en B5, tegen het einde van 2019 genieten ook de T5 en T6 benzinemotoren van deze milieuvriendelijke innovatie mét eenzelfde B5 en B6 typebenaming. Inderdaad, er zal dus een XC90 B5 met benzine én diesel zijn! Ook voor de XC60 voorziet Volvo een gelijklopend mild hybrid motorengamma.

De compacte XC40 zal midden dit jaar verkrijgbaar zijn met de T5 Twin Engine plug-in hybride aandrijflijn, later volgt een soortgelijke T4 Twin Engine variant én een zuiver elektrische uitvoering!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...