Officieel: Hyundai i30 facelift (2018)

Officieel: Hyundai i30 facelift (2018)De nieuwste generatie Hyundai i30 hatchback, i30 Wagon en i30 Fastback krijgen een nieuwe 1.6 dieselmotor, nieuwe grille en extra connectiviteitstoepassingen.

Met de nieuwe WLTP wetgeving (Euro 6d TEMP en dergelijke) in het achterhoofd zijn er diverse automerken bezig met technische updates door te voeren, zo ook Hyundai die het volledige i30 gamma per direct van een kleine facelift voorziet. De Koreaanse C-segmenter werd gelanceerd in 2016 en mag zich dus nog relatief jong noemen, de praktische i30 Wagon, stijlvolle i30 Fastback en snelle i30 N werden zelfs nog later gelanceerd. Maar als klant kan je maar profiteren van deze strategische update!

Op visueel vlak neigen de i30 vijfdeurs en i30 Wagon met hun nieuwe voorbumper nu meer richting de i30 Fastback, in de catalogus verwelkomen we de Stellar Blue en Olivine Grey koetswerkkleuren. Recentelijk werd hier ook de blitse N Line uitvoering toegevoegd. Binnenin is er tevens keuze voor een 8” Display Audio (exclusief navigatie) die je naadloos kan koppelen met je slimme telefoon.

De intrede van de 1.6-liter viercilinder SmartStream dieselmotor is dé nieuwigheid van deze i30 facelift (update?) naast onderhuidse wijzigingen om de uitstoot van schadelijke stoffen te beperkten. De nieuwe 1.6 diesel is verkrijgen met 96 pk, 116 pk of 136 pk en standaard gekoppeld aan een manuele 6-bak, optioneel kan je bij de krachtige uitvoeringen ook de efficiënte 7-traps 7DCT automaat krijgen!

We hopen de vernieuwde i30 te ontdekken op de stand van Hyundai tijdens het Autosalon van Parijs, niet veel later moet deze Koreaan zijn Belgische intrede maken. Prijzen van de nieuwe dieselmotor ontbreken op dit moment!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...