Spyshots: Hyundai i30 (2016)

Spyshots: Hyundai i30 (2016)De prototypes zijn momenteel nog goed voorzien van misleidende camouflage maar een volledig nieuwe generatie Hyundai i30 komt er spoedig aan!

De Hyundai i30 draait al enkele jaren mee en zelfs met een kleine doch deugddoende facelift heeft hij het toch ietwat moeilijk om goed te overleven in het zeer competitieve C-segment te Europa. Na de succesvolle vernieuwing van de Tucson (ex-ix35) en compactere i20 familie plus een kleine facelift voor de rest van het gamma konden de Koreanen zich volledig toeleggen op de ontwikkeling van een nieuwe i30 telg.

Deze beleeft – als alles goed verloopt – zijn wereldpremière op het aankomende Autosalon van Parijs begin september, de testingenieurs werden recent opgemerkt met een goed gecamoufleerd prototype in de Alpen inclusief aanhangwagen. De nieuwe grille – à la i20 en Genesis – kunnen ze moeilijk nog verstoppen, voor het volledige design zullen we nog wat geduld moeten hebben. Hetzelfde liedje voor het interieur, de technologie, veiligheidssystemen en motoren (waaronder een sportieve N variant!), vooral naar een compacte dieselmotor ter vervanging van de 1.7 CRDi kijken we toch wel uit!

Lees hier onze rijtest met de Hyundai i30 Wagon, i30 5d en i30 3d!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...