Spyshots: Mercedes GLB Klasse SUV (2019)

Spyshots: Mercedes GLB Klasse SUV X247 (2019)Aldus Mercedes is er nog ruimte voor NOG een SUV tussen de GLA en GLC, logischerwijs GLB gedoopt!

Met de volledig vernieuwde Mercedes A-Klasse maken we ons klaar voor een verdere make-over van het compacte Das Haus gamma. Na de hatchback en de nieuwe A-Klasse Berline is normaliter de B-Klasse MPV aan de beurt met ergens in 2019 een nieuwe CLA, CLA Shooting Brake en GLA crossover! Maar een dergelijk aanbod volstaat niet meer voor de Duitse premiumconstructeur uit (Oost) Stuttgart want er staat een nog een SUV op de agenda.

Tegen eind 2019 (?) verwachten we de gloednieuwe GLB in vol ornaat, dankzij onderstaande prototypes is het overduidelijk dat de designmosterd werd gehaald bij reusachtige GLS SUV. Behalve een hoge(re) zitpositie moet de GLB zich gaan onderscheiden ten opzichte van de B-Klasse met (optioneel?) zeven zitplaatsen en een laadvolume van gemakkelijk 500 liter.

Qua gadgets, interieur en motorengamma zal de GLB ongetwijfeld zijn compacte soortgenoten volgen met ondermeer het MBUX infotainmentsysteem, een knappe afwerking (met brede schermen!) en een ruim gamma viercilinders. Tegen 2020 mogen we daarbij hopelijk de langverwachte 220e plug-in hybride bijrekenen net zoals potente GLB35 AMG en GLB45 AMG varianten!

Met een vermoedelijk prijskaartje van 35.000 euro nestelt de Mercedes GLB SUV zich mooi tussen de GLA (vanaf 27.500 euro) en GLC (vanaf 47.430 euro).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...