Spyshots: Mercedes B-Klasse (2019)

Spyshots: Mercedes B-Klasse W247 (2019)Nu de nieuwe Mercedes A-Klasse in de showroom staat kan er werk gemaakt worden van een nieuwe B-Klasse die zich nog steeds als MPV zal profileren.

Met de A-Klasse trok de Duitse premiumconstructeur met Ster voorop voluit de kaart van de jeugd die zich wel kon vinden in het knappe design, ook de afgeleide CLA en GLA wist het koperspubliek van Das Haus sterk te verjongen. De B-Klasse bleef anderzijds trouw aan zijn meer functionele insteek en zal dat ook doen voor de nieuwe generatie (codenaam: W247) die we tegen maart 2019 mogen verwachten.

De nieuwe Mercedes B-Klasse zal, geheel volgens de logica, zo goed als alle techniek delen met de A-Klasse. Of het innovatieve (maar complexe) MBUX infotainmentsysteem ook zijn afwachting zal maken is de vraag, een zevenzit versie zou (nog) niet op de planning staan. Dat is ietwat vreemd want de grote concurrent uit München doet dat wel met de 2-Reeks Gran Tourer.

Op basis van onderstaande prototypes lijkt de Mercedes B-Klasse op visueel vlak alvast een geslaagde combinatie te worden van een strak lijnenspel met een praktische inborst. Iets waar het B-Klasse cliënteel enig belang aan hecht!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...