Officieel: Mercedes E-Klasse Cabrio (2017)

Officieel: Mercedes E-Klasse Cabrio (2017)Na de berline, de break, de avonturier en de coupé komt Mercedes nu met de nieuwe E-Klasse Cabrio naar buiten!

Momenteel loopt de winterperiode op zijn einde en durven we sporadisch al eens denken aan die zonnige zomeravonden, de lancering van de nieuwste generatie E-Klasse Cabrio (A238) zal dat zomergevoel enkel en alleen maar versterken. Deze Mercedes E-Klasse Cabrio doet zijn goocheltruc met het dak in 20 seconden, dit zelfs al rijdend tot 50 km/u.

De stoffen dakconstructie is te verkrijgen in het bruin, blauw, rood of zwart, optioneel is er een meerlagige kap voorhanden net zoals de Aircap windgeleider en Airscarf nekverwarming. Afhankelijk van de positie van het dak moet je de klus zien te klaren met 310 liter tot 385 liter bagageruimte, lange(re) voorwerpen kan je dankzij de neerklapbare achterbank toch nog meenemen in je E-Klasse Cabrio. In vergelijking met zijn voorganger is de nieuwe E-Klasse Cabrio 12,3 cm langer, 3 cm hoger en 7,4 cm breder wat de binnenruimte ten goede komt, zeker achterin.

Net zoals elke andere E-Klasse is deze Cabrio eveneens voorzien van alle toeters en bellen die de dakloze Duitser tot een hightech gadgetpaleis omtovert. Luchtvering, adaptieve dempers, autonoom rijden, (meerdere) riante infotainmentschermen en de allerbeste afwerkingsgraad/materiaalkeuze. De E-Klasse Cabrio is technisch sterk gerelateerd met de E-Klasse Coupé al zijn er (naast de dakconstructie) toch nog interessante verschillen, check bijvoorbeeld die ventilatiemonden!

De nieuwe E-Klasse Cabrio is voor het eerst te verkrijgen met 4Matic vierwielaandrijving, standaard komt deze zonneklopper overigens met de negentraps automaat. Naast een E200 Cabrio (184 pk / 300 Nm) is er aan benzinezijde een E300 (245 pk / 370 Nm) en een E400 4Matic (333 pk / 480 Nm), het dieselaanbod blijft beperkt tot de E220d Cabrio (194 pk / 400 Nm). Naar alle waarschijnlijkheid komt er eveneens een Mercedes-AMG E43 Cabrio, of ze in Affalterbach zo gek zijn om een Mercedes-AMG E63 (S) Cabrio te bouwen moet de toekomst uitwijzen.

De Mercedes E-Klasse Cabrio staat in vol ornaat op de Zwitserse beursvloer tijdens het Autosalon van Genève, hopelijk lanceert Das Haus hem nog in zomerse omstandigheden (lees: voor de komende herfst)! Prijzen volgen later, vermoedelijk iets hoger dan de €51.425 die ze vragen voor de E-Klasse Coupé.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...