Officieel: Mercedes E-Klasse Coupe (2017)

Officieel: Mercedes E-Klasse Coupé C213 (2017)Mercedes lanceert de gloednieuwe E-Klasse Coupé en heeft daardoor een knap trio met de driedeurs S-Klasse Coupé en C-Klasse Coupé.

Update 05/01: de vanafprijs!

Na de spyshots en de teaser kwam de onthulling natuurlijk niet als een grote verrassing, de wagen heeft alles wat je ervan verwacht na de lancering van de E-Klasse Berline en E-Klasse Break. Een strakke styling (die wel sterk overeenkomt met zijn Coupé broers), een modern interieur en hightech gadgets, uiteraard met een setje deuren minder.

De nieuwe E-Klasse Coupé tikt bijna 5 meter in de lengte aan en dat is 12 centimeter beter als zijn voorganger, die was overigens gebaseerd op de toenmalige C-Klasse. In de breedte en hoogte nam de nieuweling respectievelijk 8 cm en 3 cm toe.

Het interieur komt volledig over van de andere E-Klasse’s en die mogen pronken met een hoogstaande interieurafwerking en premium materialen. Wie (een grote hoop) geld ter beschikking heeft kan van zijn E-Klasse Coupé een prachtige plaats maken om te vertoeven, zeker met de twee reusachtige displays, inlegstukken uit hout en de highend Burmester geluidsinstallatie.

Achteraan de E-Klasse Coupé krijgen we een aflopende daklijn dus de grootste inzittenden nemen best vooraan plaats, in ruil heb je wel sexy coupélooks. Zoals de teaser al aangaf zijn de achterlichten dynamisch, voor het eerst ook in twee richtingen! Zo “loopt” het licht van binnen naar buiten als je hem sluit en van buiten naar binnen wanneer je hem opent!

In het voorjaar van 2017 staat deze E-Klasse Coupé (C238) bij de dealer met vier beschikbare motoren, namelijk de E220d Coupé (194 pk / 400 Nm) als instapper en tevens enige diesel. Benzinerijders hebben meer keuze met een E200 Coupé (184 pk / 300 Nm), E300 Coupé (245 pk / 370 Nm) en E400 Coupé 4MATIC (333 pk / 480 Nm)! Later komen er daar ongetwijfeld nog opties bij zoals de langverwachte E50 AMG Coupé met een nieuwe zes-in-lijn motor en krachtige AMG topderivaten!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...