Dit is de nieuwe Renault Alpine A110 (2017)

Dit is de nieuwe Renault Alpine A110 (2017)Na meerdere conceptrondes en een (te) lange teasercampagne komt Alpine – een sportief submerk van Renault – nu naar buiten met écht beeldmateriaal van de langverwachte A110!

Renault blies enkele jaren geleden het Alpine merk terug leven in maar op diverse concepten na bleef het bij vage aankondigden en hoge verwachtingen. Op het Autosalon van Genève kunnen we dat allemaal achter ons laten wat daar staat het productiemodel te blinken op de beursvloer.

Designmatig kunnen we niet rond de historische invloeden van de Alpine Berlinette uit een ver verleden, in de jaren ’60 was er alreeds een A110 die het unieke blauw als lakkleur droeg.

Voor technische details moeten we nog een kleine week geduld hebben maar Alpine beloofde alreeds een een wendbaar weggedrag, dynamisch stuurgevoel en een lichtgewicht, zoals het een echte sportcoupé beaamt. Onder het exotische design ligt er een viercilinder turbobenzine met ‘voldoende’ vermogen waarmee de Alpine A110 in 4,5 seconden naar 100 km/u katapulteert.

Dit is de nieuwe Renault Alpine A110 (2017)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...