Renault Alpine sportwagen heeft een naam: AS110!

Renault Alpine sportwagen heeft een naam: AS110!100% officieel is het nog niet, maar Renault deponeerde de merknaam van hun aankomende Alpine sportwagen bij het Franse octrooibureau INPI (Institut National de la Propriété Industrielle).

We hebben er ettelijke jaren op moeten wachten, maar na tal van geruchten, beloftes en concepts, zal het Franse Alpine dit jaar terug een productiemodel in de (Renault) showrooms hebben staan. Met de Alpine Vision Concept toonden de Fransen afgelopen jaar nog de voorbode van het productiemodel dat begin maart op de beursvloer van Genève zal staan, maar een naam was er nog niet. Die zal naar alle waarschijnlijkheid dus AS110 worden. AS voor Alpine Sport en 110 naar analogie met de inspiratiebron A110, de klassieker waarop het nieuwe model uiterlijk fel geïnspireerd is.

De AS110 is gebaseerd op een volledig nieuw platform en krijgt naar alle waarschijnlijkheid een geblazen 1.8-liter middenmotor benzine met tussen de 280 en 325 pk, gekoppeld aan zes- of zeventraps automaat met dubbele koppeling bij een gewicht van om en bij de 1.000 kg. De Fransen beloven een sprinttijd naar de 100 km/h in 4,5 s.  Daarmee blijft de sportwagen trouw aan de merkwaarden van oprichter Jean Rédélé.

Wie zich geroepen voelt om één van de eerste 1.955 (een verwijzing naar het geboortejaar van Alpine) ‘Première Édition’-edities op de kop te tikken verwijzen we door naar de officiële website waar je, in ruil voor een aanbetaling van 2.000 euro, naast een van drie lanceringskleuren (Bleu Alpine (blauw), Noir Profond (zwart) of Blanc Solaire (wit)) ook een specifiek chassisnummer kunt kiezen. Je mag rekenen op een prijskaartje van tussen de 55.000 en 60.000 euro met de eerste leveringen eind 2017. (Via: AP)

Renault Alpine sportwagen heeft een naam: AS110!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...