Officieel: Renault Alpine A110-50 Concept

Renault Alpine A110 50
Renault viert de vijftigste verjaardag van de Alpine 110 met deze Alpine A110-50 Concept!

Zelfs een ongeoefend oog ziet duidelijk dat deze hommage aan de Renault Alpine geïnspireerd werd op de Renault Dézir. Althans qua uiterlijk. De wagen hangt laag tegen de grond, iets wat hem er zeer sportief doet uitzien. Al zijn de grote spoiler achteraan en de striping op de wagen duidelijk met sportiviteit in het achterhoofd ontworpen. Aan de binnenkant is er niet bepaald veel luxe te bespeuren, de wagen is vooral op prestaties gericht.

De motor van deze Renault Alpine A110-50 Concept ligt in het midden van de wagen. Dat kan je duidelijk zien als je door de 3D-achterruit kijkt. De centrale luchtinlaten aan de zijkant van de wagen dienen om die motor te koelen. Zo’n 3.5 liter V6 met 400 pk durft namelijk al eens wat hitte te produceren. De kracht gaat via een semi-automatische sequentiële zesbak naar de achterwielen. De wagen legt bovendien maar 880 kg in de weegschaal, dat belooft vonken te geven!

Voor het chassis gebruikt Renault het buizenchassis van de Renault Mégane Throphy silhouette racer, waardoor het gewicht laag gehouden kon worden. 47,8% van het gewicht ligt op de vooras, de rest komt achteraan terecht. De voorsplitter zorgt voor een grote hoeveelheid downforce. Hulpmiddelen als ABS en ESP zijn uit den boze bij dit model, het moet volgens Renault een echte rijdersauto worden.

Deel dit bericht:

1 reactie op "Officieel: Renault Alpine A110-50 Concept"

  1. PJS 25-05-2012 om 17:39

    Het klinkt wel erg F1.. Had toch een ander uitlaatgeluid verwacht.

Reageer

Reactie aan het plaatsen...