Preview: nieuwe Opel Insignia (2017)

Spyshots: nieuwe Opel Insignia (2016)De gloednieuwe Insignia krijgen we pas te zien in het voorjaar van 2017, Opel kan intussen niet meer wachten en deelt al heel wat details..

De Duitsers uit Rüsselsheim zaten de laatste jaren niet stil met een mooie uitbreiding van het gamma onderin, in de nabije toekomst willen ze hun grotere modellen ook terug goed op de kaart zetten. In 2017 moet dat alvast resulteren in zeven interessante nieuwigheden, de allergrootste/belangrijkste is tweede generatie Insignia!

Deze D-segmenter moet het in Europa opnemen in een moeilijk groep. De voorkeur van Jan Modaal ligt bij het Duitse premium triumviraat maar dat is voor velen net te hoog gegrepen, gelukkig staan er heel wat merken te pronken met hun “minstens evengoede modellen” als alternatief. Van de eerste generatie Insignia (en bijhorende facelift in 2013) werden er bijna één miljoen exemplaren verkocht.

Opel zal de nieuwe Insignia op het Autosalon van Genève in maart 2017 wereldkundig maken, intussen geven ze wel al het volgende mee:

  • De Opel Insignia berline van vandaag de dag zal omgedoopt worden tot Insignia Grand Sport. Dat is mooi in de lijn met de rest van het Insignia aanbod.
  • Naast de vierdeurs Insignia Grand Sport krijgen we terug een Sports Tourer en Country Tourer, vermoedelijk zelfs sneller dan gedacht (september 2017). Over een nieuwe Insignia OPC is nog niets geweten (wat vreemd is..)
  • De nieuwe Insignia zal een volledig nieuw platform meekrijgen en maar liefst 9 centimeter extra optekenen in de lengte. Dat is vooral goed nieuws voor achterbank (beenruimte!) en koffer (bagageruimte!).
  • Dankzij een adaptieve ophanging moet zowel een dynamisch als comfortabel weggedrag voorhanden zijn, de cockpit en zithouding zijn “op maat” van de bestuurder.
  • Met een lagere daklijn moet deze Opel een pak atletischer en aantrekkelijker ogen, hij wordt dan hét vlaggenschip van de Duitse massaconstructeur.
  • Door het gebruik van lichtere materialen moet een dieet van minstens 175 kg haalbaar zijn terwijl de materiaal/bouwkwaliteit zullen toenemen.
  • De efficiënte en heldere IntelliLux LED®-koplampen van de nieuwe Astra zullen ook op nieuwe Insignia zitten!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...