Spyshots: nieuwe Opel Insignia (2016)

Spyshots: nieuwe Opel Insignia (2016)Na zeven jaar is het hoog tijd voor Opel om met een volledig nieuwe Insignia naar buiten te komen.

De legendarische Vectra werd naar een stevige carrière op pensioen gestuurd en Opel lanceerde in 2008 de Insignia. Met een nieuwe naam, een gestileerd uiterlijk en een hoogwaardig interieur wou hij zijn positie vooraan terug opeisen in het competitieve D-segment, daarvoor kreeg hij de medewerking van van een vierdeurs uitvoering, praktische Sports Tourer en avontuurlijke Country Tourer. In 2013 volgde een beperkte facelift waarbij voornamelijk het motorenaanbod aangescherpt werd, nu maken de Duitsers uit Rüsselsheim werk van een volledig nieuwe generatie Insignia. Om het verschil goed duidelijk te maken stuurden ze de huidige Insignia ook even mee met een prototype, al kreeg deze laatste nog een stevige portie camouflage mee om zijn uiteindelijk design nog wat te verbergen.

Dat design zou een evolutie zijn van de nieuwe Astra en Astra Sports Tourer die we recentelijk nog zagen op het Autosalon van Frankfurt. Daarnaast verwachten we een stevige groeispurt voor de nieuwe Insignia (+10 cm) en een nog steviger dieet (-200 kg) wat zowel de rijdynamiek als verbruik ten goede zal komen. Binnenin volgde Opel alvast de Duitse traditie inzake afwerkingskwaliteit en kwalitatieve materialen, op vlak van technologie, veiligheidssystemen en gadgets is er misschien wel nog wat ruimte tot verbetering.

Motorisch verwachten we dat deze tweede generatie Opel Insignia het merendeel van de huidige viercilinders zal overnemen met een volwaardige OPC variant als spreekwoordelijke kers op de taart! Voor een dergelijke wagen zijn de zuinige diesels van levensbelang, we verwachten dat Opel hier zijn uiterste best zal doen om de wagen attractief te positioneren in het zakelijke segment.

Als alles goed loopt tijdens de laatste maanden van ontwikkeling zou Opel ergens in 2016 de nieuwe Insignia moeten voorstellen, grootste kanshebber is het Autosalon van Genève in maart.

Lees hier onze rijtest met de gefacelifte Opel Insignia, Insignia Country Tourer en Insignia OPC!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...