Officieel: Opel Karl Rocks (2016)

Officieel: Opel Karl Rocks (2016)Iets hoger, iets stoerder en een pak avontuurlijk: de Opel Karl Rocks!

Met de nieuwe Karl – een verwijzing naar een van de oprichters van het Duitse automerk – richte Opel zijn pijlen op het compacte segment met budget-intenties, voor de meer kleurrijke en frivole klanten was er natuurlijk al die funky Adam. Daarvan was er ook een Adam Rocks afgeleide met een meer avontuurlijk voorkomen, eenzelfde strategie volgt Opel nu ze naar aanleiding van het Autosalon van Parijs naar buiten komen met een Karl Rocks!

De Opel Karl Rocks staat 18 mm – !! – hoger op zijn poten dan een reguliere Karl en krijgt nieuwe bumpers mét beschermingsplastiek, zilveren dakrails en 15″ bi-color velgen. Interieurbeelden zijn er (nog) niet maar hier zou er een verfrissende sfeer heersen aldus de Duitsers, optioneel kan je het hightech Radio 4 4.0 IntelliLink systeem verkrijgen dat overweg kan met Android Auto en Apple Carplay. De avontuurlijke Karl Rocks krijgt heel wat snufjes mee uit de gadgetcatalogus van Opel zoals cruise control, parkeersensoren, een multifunctioneel stuurwel met city modus.

Technische gegevens omtrent het motor(en)gamma van de Karl Rocks zijn er op dit moment niet, we gaan er vanuit dat de 1.0-liter driecilinder op post blijft met 75 pk en 95 Nm.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...