Preview: Seat Leon CUPRA facelift krijgt 300 pk + 4WD

Rijtest: Seat Leon Cupra SC 290 (2016)Na de opfrisbeurt voor het reguliere Leon gamma krijgt ook de sportieve Seat Leon CUPRA een facelift met méér vermogen en vierwielaandrijving.

De volledige Seat Leon familie kreeg recentelijk een facelift waarbij de looks wat strakker werden, het interieur moderner en het motorengamma zuiniger/efficienter. Niets wereldschokkend maar wel essentieel om de Spaanse C-segmenter aantrekkelijk te houden. De sportievelingen wachten best wel nog even tot begin 2017, dan krijgen de Leon CUPRA’s namelijk hun update!

De vernieuwde Leon CUPRA gaat uiteraard verder op de strakkere looks en moderner interieur maar daarnaast zijn er ook enkele ingrijpende wijzingen. Zo levert de 2.0-liter benzinemotor nu maar liefst 300 pk – !! – en is daarmee de krachtigste Cupra ooit! Zowel de driedeurs Leon SC, vijfdeurs Leon als praktische Leon ST kan je verkrijgen als CUPRA, die laatste krijgt optioneel 4Drive vierwielaandrijving mee.

Lees hier onze rijtest met de Seat Leon Cupra SC (290 pk)!

Deel dit bericht:

1 reactie op "Preview: Seat Leon CUPRA facelift krijgt 300 pk + 4WD"

  1. Wolf 17-11-2016 om 18:43

    Net zo’n suf all wheel drive systeem als de rest van de compacte vag automobielen. Denk niet dat een soort Ford Focus syteem gaan aanbieden. Dat is dan wel weer jammer……..

Reageer

Reactie aan het plaatsen...