Autosalon Brussel 2016: Kia Line-up

Autosalon Brussel 2016: Kia Line-upKia presenteert op het Autosalon van Brussel de nieuwe Optima en Sportage in combinatie met zeer interessante voorwaarden op de rest van het gamma.

Ook de Zuid-Koreaanse autobouwer zat in 2015 niet stil waardoor we in Paleis 6 heel wat Belgische nieuwigheden mogen ontdekken. Enerzijds hebben we de gloednieuwe Optima die wil meespelen met de grote jongens in het D-segment, om hem enige overlevingskansen te geven werd het uiterlijk wat strak getrokken, krijgen we een kwalitatieve interieurafwerking met extra aandacht voor isolatie en is het infotainmentsysteem terug top notch! Motorisch verwachten we in België nog steeds veel van de 1.7-liter CRDi die je nu kan verkrijgen met een effectieve zeventraps automaat met dubbele koppeling. Als alles goed loopt staat er volgend jaar een Optima Sportswagon op de stand!

Anderzijds mogen we zeker de nieuwe Sportage vergeten, deze populaire compact SUV / crossover blijft het ongelooflijk goed doen. Qua exterieur- en interieur werd er voor deze nieuweling goed gekeken naar de grote Sorento broer (die hier eveneens van de partij is), het ruime interieur en de correcte prijs/kwaliteit verhouding blijft gelukkig op post.

De iets compactere Cee’d familie onderging vorig jaar dan weer een beperkte facelift. Visueel had die niet bijster veel om het lijf op wat strakgetrokken lichtblokken, bumpers en achterlichten na, onderhuids waren er wel enkele nieuwigheden terug te vinden. Zo verwelkomen we ook hier de DCT7 automaat voor de dieselversies en een GT Line uitvoering voor wie het allemaal wel wat sportiever mag lijken. Belangrijkste nieuwigheid is ongetwijfeld de (langverwachte) introductie van de 1.0-liter T-GDi turbobenzinemotor met slechts drie cilinders, ideaal voor stedelijke gebruikers!

Kia blijft constant vernieuwingen doorvoeren in het gamma en wil daarmee de Belgische consument verleiden, op het komende Autosalon pakken ze dan ook graag uit met heel wat salonpromoties. Bij de Carens, Venga en Optima gaat het zelfs over een speciale editie, bij de overige modellen kan je interessante deals maken of word je in de watten gelegd met extra uitrusting! De ultieme troef van Kia blijft ook in 2016 hun zevenjarig garantiepakket, ongeëvenaard in de autoland!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...