Krijgt de volgende Alfa Romeo Giulietta achterwielaandrijving?

Krijgt de volgende Alfa Romeo Giulietta achterwielaandrijving?Die geruchten omtrent de F1 ambities van Alfa Romeo zijn we liever kwijt dan rijk, de keuze voor achterwielaandrijving voor de volgende generatie Giulietta (2017) zijn een stuk plausibeler!

Volgens “insiders” ijvert CEO Sergio Marchionne al een tijdje omtrent een terugkeer van Alfa Romeo naar de Formule 1 om het dynamische en sportieve karakter van het merk bij te zetten. In de huidige tijdsgeest van slechts twee (technisch achterhaalde) compacte modellen, twee sportwagens en een sportberline die nog niet in productie is lijkt dat de reinste zelfmoord, zeker omdat we nog een SUV, crossover en nieuw vlaggenschip moeten krijgen!

Dat plan lijkt dus een stille dood te sterven en ondertussen zijn de nieuwste roddels daar al. De Alfa Romeo Giulia maakt gebruik van een nieuw platform dat ook reeds gebruikt werd door concerngenoot Maserati voor de knappe Ghibli, standaard achterwielaangedreven maar optioneel ook te verkrijgen met vierwielaandrijving. De volgende generatie Giulietta staat op de planning voor 2017 – al neem je dat best met een korrel zout bij de Italianen.. – en deze zou technisch op hetzelfde maar ingekorte platform leunen, daarmee lijkt hij op weg naar achterwielaandrijving wat de sportiviteit en speelse rij-eigenschappen enkel en alleen maar zullen bevorderden!

Heel veel sportieve C-segmenter’s met achterwielaandrijving zijn er niet en ook de BMW 1-Reeks zou bij de volgende generatie de focus leggen op de vooras, hiermee kan Alfa Romeo wel een passend statement maken en het verschil met de Fiat modellen vergroten.

Lees hier onze laatste rijtest met de Alfa Romeo Giulietta QV!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...