Officieel: BMW 2-Reeks Active Tourer Plug-in Hybrid – 225xe

Officieel: BMW 2-Reeks Active Tourer Plug-in Hybrid - 225xeFamiliaal én zuinig rijden kan vanaf heden bij BMW met de 225xe Plug-in Hybrid!

In navolging van het prototype komt de Beierse autoconstructeur nu met een productiemodel van de 2-Reeks Active Tourer Plug-in Hybrid, gezien de huidige nomenclatuur verkozen ze de 225xe naamgeving. De nieuwe 1.5-iter TwinPower Turbo driecilinder (136 pk / 220 Nm) krijgt het gezelschap van een 7,7 kWh batterij (88 pk / 165 Nm) waardoor het totale vermogen op 224 pk en 385 Nm ligt. De benzinemotor neemt – zoals de reguliere soortgenoten – de vooras voor zijn rekening terwijl het groene hart de achteras zal aandrijven, indien ze beiden samenwerken verkrijg je dus vierwielaandrijving. Zuiver elektrisch rij je terug zoals het zou moeten bij een BMW, al kan je dit slechts 41 kilometer volhouden – en maximaal tot 125 km/u – in de meest ideale omstandigheden.

Deze innovatieve aandrijving zagen we al bij de geniale i8 in omgekeerde setup, ook bij de 225xe resulteert zich dit in bijzonder scherpe verbruikscijfers. Zo bedraagt het normverbruik slechts 2 liter benzine per 100 km terwijl de CO2 uitstoot beperkt blijft tot minimaal 46 g/km waardoor voornamelijk de zakelijke rijders het grote nut van een dergelijke gezinswagen zullen inzien! Met een regulier huis-tuin-en-keukenstopcontact (230V) neemt het opladen 3u15 in beslag, als je een BMW i Wallbox gebruikt duurt het slechts 2u15! Behalve een extra laadpunt zijn er geen uiterlijke verschillen waaraan je de 225xe kan onderscheiden.

Op het Autosalon van Frankfurt zullen we voor het eerst kennis kunnen maken met deze BMW 2-Reeks Active Tourer Plug-in Hybrid, later dit jaar start de productie alreeds! In Duitsland kreeg de 225xe een vanafprijs van €37.800, traditiegetrouw zit het Belgische prijskaartje daar niet zover van.

Lees hier onze rijtest met de BMW 2-Reeks Active Tourer – 218d!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...