Officieel: BMW 6-Reeks facelift

Officieel: BMW 6-Reeks facelift
De volledige BMW 6-Reeks familie (Coupé, Cabrio, Gran Coupé en M varianten) ondergaat een facelift!

Stilstaan is achteruitgaan, dat weet ongeveer iedereen anno 2014. Om de volgende jaren toch enige rol van betekenis te kunnen spelen in het hogere premium segment voorziet BMW een beperkte update van de 6-Reeks modellen. Aan de buitenzijde zijn de verschillen niet bijzonder indrukwekkend, maar toch werden de grille, achterbumper en verlichting wat bijgewerkt. De personalisatiecatalogus werd ook wat aangedikt met nieuwe koetswerkkleuren (Glacier Silver, Cashmere Silver, Mediterranean Blue en Melbourne Red), nieuwe velgen (17″ tot 20″), enkele duotone lederbekleding voor het interieur en wat gadgets (Head-Up Display, multimedia en navigatie, …).

Het bestaande motorengamma van de BMW 6-Reeks blijft behouden, je hebt dus de keuze uit een efficiënte 3.0-liter dieselmotor 640d (313 pk) en twee krachtige benzine-uitvoeringen als de 640i (320 pk) en 650i (450 pk). De top-of-the-range M6 uitvoeringen blijven tot groot jolijt natuurlijk van de partij, de 4.4-liter V8 loopt nog steeds als een trein met de 560 pk en 680 Nm! Alle motoren kunnen nu ook met de xDrive vierwielaandrijving uitgerust worden, al hadden wij dat voorrecht alreeds verworven.

De gefacelifte BMW 6-Reeks zal in januari zijn wereldpremière beleven op het Autosalon van Detroit in de drie uitvoeringen (Coupé, Cabrio en Gran Coupé), tegen de lente zou hij bij de Belgische dealers moeten opduiken. Prijzen volgen in een later stadium maar zullen niet bijzonder afwijken van de huidige generatie (vanaf €83.100).

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...