Preview: Skoda Superb in Geneve

Skoda Superb 2015
De nieuwe Skoda Superb zal in maart voorgesteld worden op het Autosalon van Genève.

Nadat we zelf onlangs nog op stap gingen met de meest recente facelift, is het hard uitkijken naar de volledig nieuwe Skoda Superb. Nieuwe details bereiken stilaan de oppervlakte en een officieel debuut werd ingepland voor het Autosalon van Genève. Het vlaggenschip uit de Skoda-catalogus zal het platform van de nieuwe Volkswagen Passat meekrijgen, terwijl het design sterk geïnspireerd zal zijn door de VisionC Concept. Dat kunnen we alleen maar toejuichen!

Vanzelfsprekend wordt de vierde generatie Superb opnieuw een ruimtewonder op de achterbank en zal het bagagevolume nog zijn toegenomen, terwijl er onder de motorkap een hele resem bekenden komt te liggen. Aan benzinezijde verwachten we een 1.8-liter TSI met 180 pk en een 2.0-liter TSI met 280 pk, optioneel met vierwielaandrijving. Natuurlijk komt aan dieselzijde de 2.0-liter TDI, ondertussen goed voor 190 pk.

Anno 2015 is er ook plaats voor een plug-in hybride, waarbij een 1.4 TSI gekoppeld aan een elektromotor een gecombineerd vermogen zou leveren van 211 pk. Deze groene motorisatie zal goed zijn voor een volledig elektrische autonomie van 50 kilometer en een gecombineerde range van 998 km. Prijzen zullen naar alle waarschijnlijkheid iets hoger liggen dan de huidige, maar nog steeds een heel stuk onder die van de nieuwe Passat.

Skoda VisionC Concept - Geneva 2014 Live (4)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...