Teaser: BMW M6 GT3 [2016]

Teaser: BMW M6 GT3 [2016]Vergeet de Z4 GT3, in 2016 gaat BMW racen met een M6 GT3!

Momenteel racet BMW – en vele klantenteams – met een geprepareerde GT3 versie van de Z4 Coupé, in de laatste Gumball Rally zagen we er zelfs eentje meedoen! Marketingtechnisch was het minder interessant om op sportief vlak uit te pakken met een model waar de V8 motor niet te verkrijgen valt, vandaar dat ze waarschijnlijk een opvolger voor de Z4 zochten. De gloednieuwe M4 Coupé was ook een goede kanshebber maar heeft evenens geen V8 in het aanbod, bovendien scoort deze al hopen punten in het DTM kampioenschap.

Dus viel de keuze op de BMW 6-Reeks in de M-uitvoering die tegen het racedebuut in 2016 al een beperkte facelift zal gekregen hebben. De bestaande 4.4-liter V8 die we kennen van de straatmodellen zal gebruikt worden als basis waarna de BMW ingenieurs enkele specifieke GT3 tweaks zullen doorvoeren. Denk dus maar aan chassis- en ophangingaanpassingen, verbeterde compressieverhoudingen en een versnellingsbak met circuitgenen.

Mocht je zelf interesse hebben om hiermee het circuit onveilig te maken in de diverse GT3 klassementen, begin 2015 openen de orderboeken al zal je maar eind dat jaar je snelle M6 in ontvangst kunnen nemen. Prijzen zijn momenteel nog niet beschikbaar maar reken toch op een serieuze investering.

Teaser: BMW M6 GT3 [2016]

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...