Officieel: BMW 2-Reeks Cabrio (F23)

Officieel: BMW 2-Reeks CabrioOok BMW heeft een wereldpremière voor het komende Autosalon van Parijs: de dakloze en spiksplinternieuwe 2-Reeks Cabrio!

Na al het pk-geweld van Jaguar en Mercedes zouden we het nog bijna vergeten, maar ook BMW pakt groots uit in Parijs volgende maand. De 2-Reeks Cabrio mag het stokje over nemen als instapper binnen het cabriogamma van München. In vergelijking met zijn 1-Reeks Cabrio voorganger is hij niet enkel groter en breder, ook de bagagecapaciteit ging erop vooruit tot een waardige 335 liter. Het stoffen dak is beschikbaar in 3 kleuren en kan zich wegtoveren in 20 seconden, al rijdend tot 50 km/u. Designmatig neemt hij uiteraard heel wat over van zijn 2-Reeks soortgenoten.

Het motorenaanbod richt zich voornamelijk op de benzinerijders, al zullen we in België waarschijnlijk voor de enige 220d kiezen met 190 pk en 400 Nm, met een automaat goed voor een CO2 uitstoot van slechts 116 g/km. Aan de andere kant van het brandstofspectrum starten we bij een 220i die het doet met 184 pk en 270 Nm koppel, daarboven staat de 228i die 245 pk en 350 Nm weet te genereren. Voor het eerst komt BMW ook met een M Performance variant voor een cabrio, die eer is weggelegd voor de M235i die maar liefst 326 pk en 450 Nm meekrijgt. Hiermee ben je in 5 tellen aan het eerste honderdtal! In tegenstelling tot die andere 2-Reeks gaat de kracht bij deze 2-Reeks Cabrio nog steeds naar de achterwielen. Alle krachtbronnen voldoen bovendien al aan de strenge EURO6 normen, dankzij de EfficientDynamics technologie zijn ze allemaal ook nog eens zuiniger dan voordien!

Plaatsnemen in een BMW is nog nooit een straf geweest, de designers deden dan ook terug hun uiterste best om het interieur om te vormen tot een aangename plaats tijdens de vele dakloze – en zorgeloze – kilometers achter het stuurwiel. De bekende uitvoeringsvormen Sport, Luxury en M Sport zijn hier wederom aanwezig met hun typerende uitrusting, qua afwerkingsgraad en gekozen materialen heb je nooit te klagen. Op het gebied van technologie en veiligheidssystemen werd er ook duchtig geshopt bij de andere BMW modellen, al loopt het prijskaartje dan wel gestaag op.

Van de BMW 1-Reeks Cabrio werden er maar liefst 130.000 exemplaren verkocht, van de 2-Reeks wordt verwacht dat hij dezelfde lijn weet door te trekken. Begin 2015 kan je hem al bestellen bij de dealer, mocht het weer volgend jaar in de lente al wat meezitten kan je zo per direct genieten van de nieuwe Bimmer!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...