Spyshots: Ferrari 458 Speciale Spider

Spyshots: Ferrari 458 Speciale SpiderIn België wil het weer niet echt mee maar in Italië genieten de Ferrari testrijders van de eerste kilometers in de 458 Speciale Spider!

Drukke dagen voor het ontwikkelingsteam daar in Maranello, naast de 458 facelift – mét turbomotor – werd er nog een afgeplakte 458 variant op de gevoelige plaat vastgelegd. We herkennen het harde klapdak maar ook de extra verluchtingsgaten op de motorkap en de zijflanken, we hebben hier dus te maken met de dakloze 458 Speciale variant die er al een tijdje zit aan te komen. De 4.5-liter V8 blijft waarschijnlijk in zijn huidige vorm op post, we spreken dus over 605 pk, heel scherp weggedrag en rasechte circuitaspiraties.

Omtrent een naam heerst er nog grote onduidelijkheid, de soortgelijke 430 Scuderia Spider werd enkele jaren nog omgedoopt tot 16M. Volgens de laatste geruchten zullen er slechts 458 exemplaren gebouwd worden, al mag je precieze productiecijfers bij Ferrari met een stevige korrel zout nemen. Bestellen zou wel al mogelijk zijn, allen dus naar de dealer!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...