Officieel: BMW X5 Security Plus

Officieel: BMW X5 Security PlusDeze BMW X5 Security Plus was vorig jaar nog een concept, vanaf eind november moet hij nog meer veiligheid bieden aan diegene die het nodig zullen hebben!

Bij BMW kan je zowel een 7-Reeks limousine als X5 SUV in een gepantserde Security uitvoering krijgen, al heb je daar maar het VR4 veiligheidsniveau. Dat is meer dan voldoende voor lokale straatbendes en beperkte aanvallen zonder kleerscheuren te overleven, maar sommigen onder ons opereren in nog gevaarlijke gebieden. Voor hen komt BMW nu terug met een X5 Security Plus die het hoogst mogelijke VR6 niveau behaald waarmee je ook beschermd bent tegen het betere oorlogstuig en bermbommen. De X5 Security Plus is de enige in zijn segment die zo’n beschermingsniveau kan aanbieden, al hebben ze in Stuttgart ook wel iets soortgelijk in de catalogus.

Hierdoor legt de wagen een hoop extra kilo’s in de weegschal al komt BMW logischerwijs niet naar buiten met de lijst van aanpassingen. Gelukkig heb je nooit echt iets te kort, daarvoor zorgt de 450 pk sterke 4.4-liter V8 met vierwielaandrijving wel. Het verschil spotten tussen een reguliere BMW X5 en de Security Plus variant zou volgens München ook niet direct mogelijk zijn, iets wat het doelpubliek zeker wel zal appreciëren. Ook voor de inzittenden zijn er niet veel verschillen waar te nemen, dankzij de verregaande personalisatie voor het interieur kan je hier ook een het geheel op smaak samenstellen.

De extra gepantserde onderdelen worden in Mexico gebouwd en dan geïmplementeerd op de bekende X5 productieband te Spartanburg. Voor de introductie van de BMW X5 Security Plus verkoos men het Autosalon van Moskou, niet geheel onlogisch gezien de sterke interesse ginds voor gepantserde wagens. Of we ook een Plus variant voor de 7-Reeks mogen verwachten is niet duidelijk.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...