Spyshots: BMW 3-Reeks (F30) facelift

Spyshots: BMW 3-Reeks (F30) faceliftDe BMW 3-Reeks is nog maar sinds 2012 op de markt en toch duiken er al nieuwe testexemplaren op, mogen we binnenkort al een facelift verwachten?

Toen BMW enkele jaren geleden het doek van hun nieuwe Dreier haalden was dat wereldnieuws, de prestigieuze D-segmenter staat dan ook heel hoog aangeschreven bij ongeveer iedereen ter wereld. De concurrentie – en dan wijzen we voornamelijk naar de nieuwe Mercedes C-Klasse – staat niet stil en innoveert ook aan een ongeziene snelheid. BMW lijkt dan ook de eieren voor het geld te kiezen en komt iets vroeger dan voorzien met een update.

Of het nu een facelift, een Mid Life Update of een MY2014 zal worden is nog niet duidelijk, maar gezien de weinige camouflagetape lijkt het aannemelijk dat er visueel niet al te veel zal veranderen. De grootste wijziging zal weggelegd zijn voor een nieuwe voorbumper die de nieuwe huisstijl zal volgen die we ook al zagen bij de 3-Reeks GT en 4-Reeks afgeleiden.

Technisch gezien zou er wel heel wat veranderen voor de BMW 3-Reeks in al zijn uitvoeringsvormen. Zo zullen we heel wat nieuwe veiligheids- en rijhulpsystemen, gadgets en geoptimaliseerde multimediatoepassingen mogen verwelkomen in een strakker en gebruiksvriendelijker jasj,  terwijl ook de materialen een kwaliteitsprogressie zullen meemaken, in hoeverre dat nog mogelijk zou zijn.

Onder de motorkap zullen we ook enkele verrassingen te zien krijgen in driecilinderformaat, een primeur voor dit premium segment. Gezien de puike prestatiecijfers van de krachtbronnen van de nieuwe MINI de huidige instappers (316i en 316d) evenaren verwachten we een wissel van de wacht met betere CO2 en verbruikscijfers tot gevolg.

Wanneer BMW officieel naar buiten komt met deze opgefriste F30 is niet duidelijk, al verwachten we opeenvolgend dezelfde updates voor de familiale derivaten zijnde de 3-Reeks Touring en 3-Reeks GT. Of ook de 4-Reeks Coupé ook met een driecilinder naar buiten komt is ongetwijfeld volledig ondenkbaar voor de diehard fanboys, maar zeg nooit nooit uiteraard…

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...