Ferrari onthult op 12 februari de nieuwe California

Ferrari onthult op 12 februari de nieuwe California
De Italianen uit Maranello lanceren met een eenvoudige 149M Project aankondiging de komst van de nieuwe California

Officieel houden de modieuze heren bij Ferrari de lippen nog stevig op elkaar maar in de wandelgangen werd de komst van de nieuwe California al bevestigd. Ferrari is het zichzelf verplicht om elk jaar op het Autosalon van Genève stevig uit te pakken, vorig jaar kreeg de LaFerrari nog die eer en ervoor was het prijs met de F12Berlinetta! De Ferrari California zag het levenslicht in 2008 tijdens het Autosalon van Parijs en kreeg in 2012 nog een milde facelift.

Behalve de onderstaande aankondiging – in de typische Rosso Corso kleur – krijgen we jammer genoeg geen verdere informatie. De huidige Ferrari California heeft F149 als intern codenummer en de M staat waarschijnlijk voor modificato zoals we in het verleden eens zagen bij de 575M die verderging op de 550 Maranello.

Waarschijnlijk nemen we afscheid van de huidige 4.3-liter V8 krachtbron en verwelkomen we de 3.8-liter V8 met 2 turbo’s die we al zagen bij de Maserati Quattroporte, goed voor 550 pk en 650 Nm koppel. Qua styling verwachten we dan weer dat er diverse stijlelementen worden overgenomen van de F12 Berlinetta en FF. De hardtop blijft van de partij waarmee de wagen ten alle tijden bruikbaar is om te genieten van de steigerend paarden. Of er later een instapper met een V6 motor zal komen is een goede vraag, gezien de nieuwe F1 regels lijkt de kans toch wel reëel!

Woensdag 12 februari 2014 komt Ferrari – én ook Audi – dus hopelijk naar buiten met alle informatie, bijhorende plaatjes en strakke video’s. Begin maart krijgen we de wagen dan te zien op het Autosalon van Genève.

Ferrari onthult op 12 februari de nieuwe California

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...