Gerucht: BMW 5-Reeks krijgt een driecilinder


Duitse media beweren dat de volgende generatie BMW 5-Reeks bestelbaar wordt met een driecilinder motor.

BMW fanaten, wees voorbereid, want zelfs in de nieuwe BMW 5-Reeks komt volgens geruchten een kleine driepitter te liggen. Vanaf 2016 kan het dus zijn dat jouw saaie en milieubewuste buur zijn Toyota Prius inruilt voor een dikke 5-Reeks. Het geblazen blok dat ook bij MINI zijn intrede doet, zou in de 5-Reeks 150 pk (110 kW) leveren en zou slechts 3,9 liter per 100 km verbruiken.

De volgende generatie komt bovendien op een compleet nieuw platform te staan dat zijn introductie krijgt in de 2015 7-Reeks. Mogelijks wordt het ook de basis van de volgende 6-Reeks. De 5-Reeks sedan mag vanaf juli 2016 de showrooms vullen en de Touring doet dat op zijn beurt in november dat jaar. Pas in 2017 mag de huidige Gran Turismo plaats maken voor zijn opvolger.

Dat is niet alles, want BMW plant ook all-wheel drive in de volgende BMW M5. Gelukkig wordt vierwielaandrijving hoogstwaarschijnlijk een vinkje op de optielijst en ben je bijgevolg niet verplicht afscheid te nemen van je occasionele stapjes opzij. (via: WCF)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...