BMW 1-Reeks Berline in 2017

Test BMW 125d 1-Reeks
Volgens geruchten ontwikkelt BMW een concurrent voor de Audi A3 Berline en Mercedes CLA.

Dat er binnenkort een Coupé-versie van de BMW 1-Reeks zit aan te komen als 2-Reeks was al geweten, maar blijkbaar plant BMW ook een vierdeurs versie van de kleinste vierwieler in het BMW-gamma te lanceren. Nu Audi een A3 Berline heeft en Mercedes de CLA, mag München immers onmogelijk achterblijven. Momenteel luistert de wagen nog naar de codenaam New Entry-Level Sedan (NES), de wagen moet vooral in China en de Verenigde Staten een verkoopkanon worden.

Straf nieuws is dat de 1-Reeks Berline op het UKL-platform zal komen te staan dat ook gebruikt wordt voor de 1-Reeks GT en nieuwe MINI Cooper. Voorwielaangedreven dus, waarmee de wagen zich meteen onderscheidt van de basisvariant. Een lancering is echter nog niet voor meteen, geruchten spreken pas van een introductie in 2017. Genoeg tijd om verder te speculeren over geuren en kleuren, motorisaties, specificaties en het al dan niet komen van een M-versie! (Via: Automotive News)

Audi A3 Sedan 11

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...