Autosalon Frankfurt 2013 Live: Ferrari

Autosalon Frankfurt 2013 Ferrari
Bij Ferrari draait het uiteraard om de 458 Speciale!

Na de 458 Italia en 458 Spider en diverse racevarianten was het al een poosje uitkijken naar de extra hardcore trackversie. Na de Challenge Stradale en Scuderia was het uitkijken naar een nieuwe naam, zeker na LaFerrari hielden sommigen hun hart goed vast. Eerst werd er Monte Carlo gefluisterd, maar toen Ferrari enkele weken geleden het doek van hun 458 Speciale haalden werd alles duidelijk.

De Speciale komt standaard met de passende blauw-witte striping, al kan je die ook gewoon weglaten op je bestelbon. Motorisch werd alles nog eens goed onder de loep genomen en kreeg deze sportieve 458 maar liefst 605 pk en 540 Nm koppel! Daarmee geraakt de 1290 kilogram zware sportwagen in slechts 3 seconden tot aan 100 km/u, de maximum snelheid ligt op 325 kilometer per uur. Naast waanzinnige prestaties, een gestript interieur en gigantisch krachtige remmen van de LaFerrari werd ook de technologische kant niet vergeten.

Ferrari is heer en meester in sportwagens bouwen en kon het zichzelf niet veroorloven om met een hightech sportwagen voor de dag te komen. Zo krijgen we een actieve diffusor die de windstroom – en zo de downforce – wat kan beïnvloeden. Daarnaast kreeg de 458 Speciale een Side Slip Angle Control systeem waarmee je zonder moeite zijdelings kan gaan, de versnellingsbak schakelt naar goede gewoontes ook weer sneller dan zijn eigen schaduw. Voor de hippe racepiloten kan er ook een update voorzien worden van het multimediasysteem waarmee je alle trackdata kan uitlezen met je iPhone of iPad!

Een prijs voor al dit moois is niet meegeven, maar verwacht toch een serieuze meerprijs ten opzichte van de €190.000 die je ongeveer betaalt voor je normale 458 Spider. Naast de Speciale was uiteraard ook de rest van het gamma – lees: FF, F12 Berlinetta, 458 Spider en California – van de partij, al was een levensgrote LaFerrari de grote afwezige. Ook de Tailor Made afdeling toont zijn kunnen met een prachtige grijze FF, al mochten we jammer genoeg geen foto’s maken van deze pracht en praal. Blijven sparen dus!

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...