Officieel: BMW M5 en M6 krijgen Competition Package

BMW M5 M6 Competition Package
Samen met de facelift van de 5-Reeks brengt BMW ook een facelift voor de M5. Helemaal nieuw is een optioneel Competition Package voor de M5 en M6.

Er is altijd een baas boven baas, zo moeten ze bij BMW M gedacht hebben. Waarom de M5 en M6 niet in een nog krachtigere liverei aanbieden? Dankzij het Competition Package krijg je het fijnste van de BMW M afdeling, met specifieke verbeteringen die de besturing, de ophanging en het vermogen nog net dat iets scherper zetten. Het vermogen stijgt bijvoorbeeld met 15 pk, het chassis werd aangepast en de ophanging werd 10 mm lager geschroefd. Dat alles zorgt voor nog sterkere prestaties.

Ten opzichte van de 560 pk sterke M5 brengt de 4.4-liter V8 TwinPower Turbo voortaan 575 pk over op de achterwielen. Een sprint van 0 naar 100 km/u kan daardoor voortaan in 4,3 seconden worden voltooid, 0,1 seconde sneller dan een standaard M5. Dezelfde sprint naar 200 km/u kan zelfs 0,2 seconden sneller. Het Competition Package werd trouwens samen met de facelift voor de M5 voorgesteld. Met ondermeer een ‘M5’ inscriptie in de grille, nieuwe lichten en een subtiel gewijzigde kont is deze weer helemaal bij de tijd.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...