Gastbijdrage: Mercedes A-Klasse 200 CDI

Rijtest Mercedes A-Klasse Like My Ride
Hannes Coudenys reed al 12 dagen met een gloednieuwe Mercedes A-Klasse. Lees hier wat hij ervan vond.

Twee weken geleden deelden we jullie het verhaal van Hannes Coudenys, de ingenieuze social media freelancer die erin slaagde Mercedes te overtuigen om hem per Facebook like 1 kilometer rijbereik te geven, uiteindelijk bolde Hannes alreeds 2.590 kilometer. Natuurlijk willen we jullie zijn avontuur niet onthouden, vandaar vinden jullie hieronder wat hij over de gloednieuwe A-Klasse te zeggen heeft.

Zijn actieradius nog wat vergroten?
Like dan vlug zijn Facebookpagina en volg het avontuur van op de eerste rij!

Like My Ride - Mercedes A-Klasse

Wat zijn m’n bevindingen van de wagen? Top. Ik kreeg een Mercedes A-Klasse 200 CDI met automaat. Daar zit een 1,8-liter dieselmotor in en voor deze wagen is dat perfect. Gaat goed vooruit en reageert vinnig, zeker in Sport-modus. Hij verbruikt ook niet echt veel, tenzij dan in exact deze modus, waar je toch al snel naar 7-8 liter per 100 kilometer gaat. Voor de rest blijft het gemiddelde steken op 5 liter. Ik had eerlijk gezegd meer verwacht.

Like My Ride - Mercedes A-Klasse Like My Ride - Mercedes A-Klasse
Like My Ride - Mercedes A-Klasse Like My Ride - Mercedes A-Klasse

De A-Klasse die Mercedes mij meegaf was natuurlijk niet standaard uitgevoerd. Een knap AMG-pakket zorgde voor de visuele appeal. Met die sportieve laagprofielbanden is het op het Belgische wegennet vol putten af en toe eens schrikken, maar in de bochten presteert de A-Klasse zelfs beter dan je verwacht, zeer direct en zonder onderstuur. Uiteraard ging ik niet tot het uiterste, Mercedes wil graag hun A-Klasse in één stuk terug krijgen..

Like My Ride - Mercedes A-Klasse  Like My Ride - Mercedes A-Klasse

Verder zit de A-Klasse zeer comfortabel. Zelf ben ik 1m86, maar gezien ik alles op mijn maat kon afstellen, was dat geen enkel probleem. Alhoewel de wagen behoorlijk klein is, voelde ik me niet opgesloten. Leuke snufjes waren ook de DVD-navigatie, perfecte Bluetooth-connectie voor telefoon en audio en ook de schakelflippers aan het stuur. Leuk om eens te gebruiken, maar ook niet echt een optie waar je dagelijks plezier aan beleeft. Just a nice-to-have.

Like My Ride - Mercedes A-Klasse Like My Ride - Mercedes A-Klasse

Ik ben ondertussen echt fan van de nieuwe A-klasse. Compact maar toch ruim en heel fijn om mee te rijden. En dat heb ik alleszins al gedaan: 2.590 kilometer in 12 dagen, wat ik best wel heftig vond. Dat de heldere blauwe lichten meedraaien in de bochten, vond ik geweldig handig. Goede dodehoekwaarschuwing in de spiegels, een alarm dat ook werkt wanneer je de wagen niet gesloten hebt… Features die je tegenwoordig in veel wagens vindt, maar bij Mercedes zijn ze net iets fijner afgewerkt en afgesteld. Enige minpuntjes waren de elektrische handrem die niet automatische activeerde wanneer je de wagen parkeerde, en dat durf ik nu net wel eens te vergeten. De kofferruimte is ook niet supergroot. Voor ongeveer 27.000 euro krijg je wel een beslist geslaagde wagen. Ik ben nu al benieuwd of die CLA met ongeveer hetzelfde prijskaartje beter is.

Like My Ride - Mercedes A-Klasse

Tekst & foto’s: Hannes Coudenys (#LikeMyRide)

LikeMyRide

Deel dit bericht:

1 reactie op "Gastbijdrage: Mercedes A-Klasse 200 CDI"

  1. Matt 17-05-2013 om 12:26

    Zijn schakelflippers dan zo saai? Of niet plezant om mee te rijden? Verleggen zonder te moeten ontkoppelen, dat lijkt me net leuk.
    Is toch saaier van de wagen alles automatisch te laten doen?
     
    Het was natuurlijk wel een dieselmotor, en geen benzine. Zit daar dan het verschil?

Reageer

Reactie aan het plaatsen...