Teaser: Bugatti Veyron Super SuperSports

Teaser final Bugatti Veyron SuperSports
Going out with a bang, dat is Bugatti van plan met de Veyron!

De Bugatti Veyron is een technologisch meesterwerk zonder gelijke, misschien is het wél de auto van het vorige decennium. Maar liefst 1.001 pk had de Veyron toen hij in 2005 eindelijk werd onthuld in volle glorie. De magische 1.000 pk grens was hiermee doorbroken en het persoonlijke prestigeproject van de VAG toplui kreeg extra elan. Nu zijn we 7 jaar later en het is tijd dat de Bugatti Veyron op pensioen gaat en er terug naar de toekomst wordt gekeken.

Officieel gingen er slechts 300 exemplaren uit de Veyron de fabriek in Molsheim rollen, maar het is vrij moeilijk te achterhalen hoever het productieproces nu effectief zit. De 150 coupé exemplaren zouden al een poosje uitverkocht zijn, van de Grand Sport cabrioversie zouden er wél nog een heleboel exemplaren beschikbaar zijn. Doorheen de jaren zagen we eindeloos speciale edities verschijnen, de ene al wat ingrijpender dan de andere.

Met de SuperSport versie kregen we nog eens 200 pk extra waardoor er maar liefst 1.200 paarden te vinden waren in de machtige W16 achterin, de Vitesse cabrioversie kreeg eveneens dezelfde update toebedeeld. Hiermee zou je theoretisch 431 km/u kunnen rijden, maar omdat daarmee de krachten van de fysica teveel getart werden, worden deze exemplaren begrensd op 415 km/u.

In de toekomst zou Bugatti op de proppen komen met een Galibier sportwagen in sedantrim met 4 deuren en dubbel zoveel uitlaten, maar dat is nog even toekomstmuziek. Het concept zagen we al meermaals passeren, maar alvorens we die in productie zien gaan zal er wel nog enkele jaren geduld nodig zijn. Om de laatste Grand Sport exemplaren toch nog te kunnen slijten komt Bugatti nu met een laatste versie. Geruchten over een Veyron met 1.600 pk doen al lang de ronde, maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Echt lang zou het nu niet meer duren alvorens Bugatti naar buiten komt met hun laatste Veyron. Wij zijn alvast benieuwd! (Via Facebook)

Teaser final Bugatti Veyron SuperSports

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...