Plannen voor Alfa Romeo MX-5 staan op papier

alfa romeo roadster
Wat eerder al geweten was over een eventuele samenwerking tussen de Fiat-groep en Mazda staat nu zwart op wit.

Op de markt van de kleinere roadster worden de plaatsen naast de succesformule van de Mazda MX-5 mooi opgevuld dankzij BMW en Nissan, die nu ook bezig zijn aan de ontwikkeling van hun eigenste mini-sportivo. Zo zien we in de nabije toekomst waarschijnlijk een Z2 en kleine 370Z verschijnen. Er waren echter al vrij zekere geruchten dat Alfa Romeo ook die kant op gaat op het platform van de nieuwe MX-5 en die plannen staan nu op papier. We mogen dus met zekerheid een MX-5 variant van Alfa Romeo verwachten. Deze sportieve tweezitter zonder dak zal geproduceerd worden in de fabriek van Mazda in Hiroshima en wordt verwacht vanaf 2015.

De nieuwe Alfa Romeo Roadster wordt dus een next-gen-MX-5 in een Italiaans kleedje. Terwijl beide wagens op hetzelfde platform worden gebouwd, zullen ze toch hun typisch design en eigen motorisaties dragen. Alfa Romeo hoopt zo hun authentieke roadsterbeleving na te bootsen met moderne technieken. Minpuntje is het hogere prijskaartje dat aan de Alfa-versie zal hangen en de late productie.

mazda roadster

 

Deel dit bericht:

2 reacties op "Plannen voor Alfa Romeo MX-5 staan op papier"

  1. Wolf 25-01-2013 om 21:35

    Laat die mafkezen eens gewoon een goede opvolger van de 159 maken………………..daar wordt geld op verdiend. VOLUME………volume, volume. Daar redt je het mee.

    • BNNY 28-01-2013 om 9:19

      Mail anders eens naar Marchionne? Doe hem overigens onze groeten als je hem aan de lijn krijgt!

Reageer

Reactie aan het plaatsen...