Autosalon Brussel 2013: Alfa Romeo Line-up

Alfa Romeo SBK
Alfa Romeo zal met twee geëxposeerde modellen een eerder bescheiden rol spelen op het autosalon van Brussel.

Voor Alfa Romeo is het autosalon van Brussel 2013 duidelijk minder belangrijk, het merk zal in Brussel namelijk maar twee modellen voorstellen. Niet dat dat ons zo hoeft te verbazen, het merk heeft voorlopig eigenlijk maar twee modellen bij de dealers staan. Op het einde van het jaar krijgen we de Alfa Romeo 4C voorgeschoteld, terwijl 2014 het jaar van de Giulia moet worden. Alfisten moeten dus nog even geduld hebben, maar kunnen op het autosalon van Brussel wel twee unieke modellen ontdekken.

Het eerste geëxposeerde model is de MiTo SBK Limited Edition, die eerder al op het autosalon van Parijs werd voorgesteld. Een model dat speciaal werd gebouwd om de samenwerking tussen Alfa Romeo en het Italiaanse Superbike kampioenschap in de verf te zetten. De MiTo SBK Limited Edition wordt in het zwart uitgevoerd met een rood dak, rode spiegelkappen, 18″ grote QV-velgen en een 1.4 MultiAir met 170 pk onder de motorkap. Van deze speciale editie worden in totaal maar 200 exemplaren gebouwd.

Het tweede model dat zal voorgesteld worden in Brussel is de Giulietta Quadrifoglio Verde. Deze meest krachtige versie van de Giulietta krijgt een 1.750 TBI onder de motorkap met 235 pk en 340 Nm koppel, waarmee de QV van 0 naar 100 km/u sprint in 6,8 seconden en een topsnelheid van 242 km/u haalt. Het model combineert die sterke prestaties met een relatief laag gemengd verbruik van 7,8 liter/100 km. Sportieve bedrijfsleiders weten alvast dat ze een bezoekje aan de Alfa-stand niet mogen overslaan.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...