Betrapt: BMW 3-Reeks Gran Turismo


De 3-Reeks met scherpe neus en zware derrière is gespot tijdens een fotoshoot in de VS.

Moderne BMW’s hebben allemaal een zogeheten retracted greenhouse. Dit is een designterm die ze in München gebruiken voor de alsmaar kleiner wordende ruiten. Die geven de auto een atletisch en agressief uitzicht. Voor wie het daarin maar te benauwd vindt, bouwt BMW een versie van zijn model waarbij de auto in de hoogte iets uitgerokken wordt. Het resultaat is een veel beter ruimtegevoel in de wagen, maar wat het met het uiterlijk doet is een andere zaak. Het heeft in ieder geval veel fronsende wenkbrauwen veroorzaakt toen BMW dit toepaste op zijn 5-Reeks.

Maar er zit muziek in: vooral in de groeimarkten doet de 5-reeks GT het erg goed. Speciaal voor die markten bouwt BMW ook nog een verlengde 5-Reeks en 3-Reeks. Maar al geruime tijd komt uit het oosten de wens naar iets kleinere wagens op het principe van de GT. Reden genoeg voor de Duitsers om een trap lager, bij de 3-Reeks, een model toe te voegen. Dat model zal binnenkort gelanceerd worden, want BMW is al druk in de weer voor het beeldmateriaal van de catalogus. Maar als er een iets is dat we bij BMW geleerd hebben, dan is het dat je de wagen eerst in het echt moet gezien hebben. De 3-Reeks met bochel: de perfecte wagen, of toch liever een vertrouwde Berline of Touring? (Via: BimmerPost)

Deel dit bericht:

4 reacties op "Betrapt: BMW 3-Reeks Gran Turismo"

 1. PJS 03-12-2012 om 20:06

  Ik moet zeggen, ik vind de 3-Reeks Sedan en Touring al geweldigd, dus voor mij hoeft deze Gran Turismo niet.. Maar hij ziet er in ieder geval strakker uit dan de 5 GT.

 2. TDB 03-12-2012 om 22:38

  Minder erg / beter dan de 5-Reeks GT alvast!

 3. WB 04-12-2012 om 3:13

  Gedurfd…

 4. claeys 05-12-2012 om 13:30

  Nu ook de coupe, die tegenwoordig onder het nummer 4 valt, uitgebracht is. Is het gamma weer compleet.
  Al heb ik toch altijd al mijn twijfels gehad over die GT’s. De 5GT is verschirkkelijk, maar aangezien ze dat GT gamma uitbreiden, is er blijkbaar el een markt voor… Zoveel jonge gezinnen, die liever geen touring kopen, maar toch voldoende kofferruimte willen voor de buggy?
  De wagen lijkt een beetje uit proportie getrokken

Reageer

Reactie aan het plaatsen...