Betrapt: Alfa Romeo 4C

Spyshots Alfa Romeo 4C 2013
Alfa Romeo werkt zich uit de naad om de 4C op tijd klaar te krijgen. In de regio rond Turijn werden de laatste weken verschillende prototypes gespot.

Als we mogen afgaan op de foto’s, dan zal de Alfa Romeo 4C grotendeels de lijnen van het conceptmodel behouden. De voorbumper lijkt wel gewijzigd, maar zowel de zijflank als de achterpartij blijven duidelijk verwijzen naar het conceptmodel. De productieversie van de Alfa Romeo 4C maakt misschien wel zijn debuut op het autosalon van Genève, begin maart. De technische details doen de Alfisten in ieder geval reeds watertanden. De 4C krijgt een lichtgewicht koolstofvezel chassis en een 250+ pk sterke middenmotor gekoppeld aan een TCT automaat ter beschikking. Het lage gewicht in combinatie met achterwielaandrijving schept bij de liefhebbers in ieder geval hoge verwachtingen op dynamisch vlak.

Volgens Fiat CEO Marchionne wordt de 4C het perfecte wapen om het merk Alfa Romeo weer op gang te trekken op de Amerikaanse markt. Later volgt in ieder geval ook een 4C Spider, dat dankzij de extreme stijfheid van het koetswerk zonder al te zware structurele versterkingen ontwikkeld zal kunnen worden. Naar een definitieve catalogusprijs blijft het voorlopig nog gissen, insiders spreken over een instapprijs van 45.000 euro. Wat we wel al weten is dat het model geassembleerd zal worden in de Maserati fabriek in Modena. (Via: Quattroruote)

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...