BMW onthult binnenkort hun nieuwe politie-gamma

BMW Polizei
De Duitse politie en BMW slaan al van oudsher de handen in elkaar.

Volgende maand, gedurende de General Police Equipment Exhibition & Conference (GPEC) in Leipzig, zal BMW een nieuw gamma wagens voorstellen dat speciaal werd ontwikkeld voor de politie en VIP’s. Verschillende wagens en moto’s zullen tentoon staan: de 3-Reeks Touring, 5-Reeks Touring, X3, 7-Reeks High Security en X5 Security, i3 Concept, R1200RT, G650GS, F800ST en K1600GT.

Om de Duitse Polizei te bekoren, werden verschillende aanpassingen gedaan. Een voorbeeld zijn de sirenes die bediend worden via de iDrive. De elektrische i3 Concept is dan weer voor stedelijke gebieden waar emissie-reductie uiterst belangrijk is. De Security-versies zijn gepantserd, waarbij de 7-Reeks High Security zelfs een score haalt van VR9 op een schaal van VR1 tot VR9. De X5 Security is met zijn VR4-score voldoende gepantserd om schoten van een .44 Magnum tegen te houden.

Deel dit bericht:

Reageer

Reactie aan het plaatsen...